top of page

Zo werkt het bij Cadenza

Onze docenten verstaan hun vak

De docenten van Cadenza zijn net zo goed artiest als docent. Ze staan geregeld zelf op de planken of maken voorstellingen. Ze zijn getraind in het lesgeven en kennen verschillende technieken om jou te begeleiden en meer te leren. Onze docenten zijn professionals en hebben allemaal vele jaren ervaring in zowel theater maken als in lesgeven.

Onze docenten zijn er voor jou

We gaan uit van wat jij wilt leren. Natuurlijk is er een vast lesprogramma, maar er is altijd ruimte om individueel te ontwikkelen. Jij weet immers als beste welke kant je op wilt en het is de taak van onze docenten om je daarin te begeleiden. We proberen niet van iedere leerling een modelleerling te maken, integendeel; we helpen je je doelen kiezen én bereiken.

Afspraak is afspraak

Dat geldt zowel voor jou als leerling als voor onze docenten. Jij toont je inzet in de lessen, je bent op tijd en je hebt je spullen op orde. Datzelfde geldt voor onze docenten. En mocht een docent onverwacht eens uitvallen, dan staat er een vervanger met dezelfde kwaliteiten klaar. De les gaat dus altijd door.

De praktijk is de beste leerschool

Daarom is er bij elke cursus en bij elk lesprogramma ruimte voor optredens. Dat kunnen kleine presentaties zijn voor elkaar maar ook complete voorstellingen die je met een groep maakt. Uiteindelijk zijn we een theateropleiding en theater maak je voor een publiek. Door te spelen, zingen, dansen voor een publiek kom je weer een stap verder.

We kijken buiten onze eigen muren

Onze theateropleidingen zijn fantastisch om te doen, maar ooit moet je verder kijken. We begeleiden je bij de overgang naar een vakopleiding op bijvoorbeeld conservatorium of toneelschool. Maar ook als je ambities ergens anders liggen, denken we met je mee. De docenten van Cadenza hebben een uitgebreid netwerk door heel Nederland en kunnen je helpen bij het vinden van audities, het spelen bij adhoc of semi-professionele gezelschappen of inzetten bij evenementen.

Je hoeft niet rijk te zijn om mee te doen

Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het volgen van de lessen. Er zijn immers docenten, materialen en oefenruimtes die betaald moeten worden. Maar tegelijkertijd vinden we dat theater voor iedereen bereikbaar moet zijn. Daarom kost een les bij Cadenza nooit meer dan € 12,50,- per uur voor een groepsles en nooit meer dan € 25,- per uur voor individuele lessen. Zodat onze lessen voor iedereen bereikbaar zijn.

bottom of page