top of page

TheaterAvonden: lessen voor volwassenen

Voor iedereen die wel eens op het toneel wil staan of die nog beter wil worden heeft Cadenza Theateropleidingen nu een aantal lessen, specifiek gericht op beginners. Op deze TheaterAvonden werk je met professionele docenten aan het kennismaken met en verbeteren van acteren, zingen en/of dansen. De lessen vinden plaats in de vorm van een workshop en zijn geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar.

 

De TheaterAvonden vinden elke woensdagavond plaats in het CKC aan de Leidsewallen 80 te Zoetermeer. Iedere week staat er een andere discipline centraal en ligt de focus op een ander onderdeel. Je kunt zelf kiezen welke lessen je wilt volgen en betaalt per les. Zo kun je zelf bepalen waar je beter in wilt worden; acteren, zingen, dansen of wellicht alledrie? Je kiest zelf en rekent per les af. Dat kan na afloop van de les gewoon per PIN.

 

Heb je een aantal lessen gevolgd en de smaak te pakken? Dan kun je doorstromen naar een van de gevorderde groepen, bijvoorbeeld voor Theaterdans of voor de musicalproductie. En je bent welkom bij grotere projecten zoals bijvoorbeeld DE SLAG BIJ ZOETERMEER op de Dobbeplas in september.

 

Wanneer zijn de lessen?

De lessen starten in oktober 2023. De exacte data worden dan hier bekend gemaakt.

 

Wat leer je zoal in de lessen?

Acteren: Leer meer over emoties, tekstbehandeling en houding op het toneel. Je werkt met zowel oefeningen, improvisaties als vaste teksten. Elke les ligt de nadruk op een ander onderdeel. Dat kan drama zijn of komedie, aandacht voor monologen of juist samenspel. In de lessen er de ruimte om te werken aan zaken die je zelf wilt leren of verbeteren.
 

Zingen: In de zanglessen ontdek je je stem en vooral hoe je er gezond mee om moet gaan. De ene keer ligt de nadruk meer op de theorie, de andere keer meer op de praktijk. Maar in alle gevallen eindig je de avond met het instuderen van een gezamenlijk lied uit bijvoorbeeld musical of film.

 

Dansen: Je gaat met de rest van de groep en de choreograaf aan de slag om een dans te maken. Aan de hand van deze dans komen technische onderwerpen als houding, spiergebruik, ritme, uithoudingsvermogen, etc. aan bod.

 

Zijn de lessen geschikt voor alle niveau’s?

De lessen zijn zo opgebouwd dat iedereen mee kan doen, zowel zonder als met ervaring. De docenten bekijken per les het niveau van de groep en passen de les daar op aan. Je hebt dus altijd een uitdaging en je kunt altijd meekomen met de rest van de groep.

 

Hoe lang duurt een les?

Iedere les duurt 2,5 uur. We beginnen om 20.00 uur en eindigen om 22.30 uur. Tussendoor is er een kwartier pauze.

 

Wat kost een les?

Iedere les kost € 15,- per persoon inclusief BTW. Je kunt dit bedrag gewoon aan het einde van de les betalen, contant of per PIN.

 

Wie geven de lessen?

De lessen worden gegeven door verschillende docenten van Cadenza. Zo heb je per les weer een andere input. Alle docenten bij Cadenza Theateropleidingen zijn gecertificeerd en hebben ruime ervaring in het lesgeven én optreden.

 

Waar vinden de lessen plaats?

Alle lessen vinden plaats in het gebouw van CKC&Partners, Leidsewallen 80 te Zoetermeer.

 

Hoe schrijf ik me in?

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op de website. Maar je kunt je ook gewoon op de avond zelf aanmelden. Zorg dat je minimaal 10 minuten voor aanvang van de les in de foyer van het CKC aanwezig bent.

bottom of page