top of page

Individuele acteerlessen

Wil je jezelf ontwikkelen als acteur/actrice? Speel je geregeld toneel, maar heb je het idee dat je meer kunt? Tijdens de individuele acteerlessen werk je met je docent aan je persoonlijke ontwikkeling als acteur/actrice en leer je technieken om je acteren in de gewenste banen te leiden. Want het spelen van een klucht vereist andere technieken dan een serieus drama. Tijdens deze cursus leer je zelf te kiezen in welke stijl je speelt.

 

In eerste instantie werk je met je docent een uur per week één op één aan je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt hiervoor oefeningen, scènes, opdrachten, monologen en toneelteksten. Door de combinatie van zelf spelen en oefeningen, verbeter je je spel en je inzicht in je eigen techniek. Je werkt toe naar het doel dat je samen met de docent gesteld hebt (bijvoorbeeld "vrijer spelen", "goed emoties kunnen uiten" of "minder podiumangst").

Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de lessen ook in duo's of groepen van drie personen gegeven worden, bijvoorbeeld om te werken aan samenspel.

De lessen worden gegeven volgens het Acteerschema, een nieuwe beschrijving van de techniek van het acteren. 

bottom of page